Wat anderen over ons zeggen

Wij zijn blij dat we anderen kunnen helpen

Ervaringen van deelnemers

Jenneke
De dagen zijn makkelijker, ben meer gerust en heb vertrouwen. Ik weet nu dat ik belangrijk ben en dat ik lief voor mezelf mag zijn. Hoe ik mijn ruimte en tijd kan nemen wanneer ik dat nodig heb. Ook geef ik makkelijker aan welke klachten ik nog heb aan mensen om me heen, dit zodat ze me beter kunnen begrijpen. Ik begrijp mijn partner nu ook beter. Al om al heeft het me veel gebracht, meer dan ik had kunnen verwachten. 

Thalja
Ik heb het gevoel dat ik weer ‘grip’ op mezelf heb. Daardoor heb ik een aantal sterke keuzes gemaakt en dat al na een aantal bijeenkomsten. Het is een proces en Nienke en Lieke helpen je hiermee door empathisch te zijn, te confronteren, vragen te stellen en je handvatten aan te reiken om je eigen pad te maken. Zij zijn in staat om je heel veilig te voelen in de groep. Ik ben blij dat ik ze ontmoet heb.

Lilianne
De door! na kanker training heeft me erg goed gedaan. Ik merkte dat ik 2 jaar na het begin van mijn behandeling tegen borstkanker nog af en toe paniekerig was zonder echte aanleiding. Al tijdens het eerste contact met Lieke en Nienke  merkte ik dat er een klik was. En tijdens de training is dat steeds meer versterkt. De opbouw van de training is heel duidelijk, waardoor ik mijn emoties goed leerde interpreteren en ze beter kon verwerken. De liefdevolle benadering door Lieke en Nienke zal ik steeds blijven koesteren. Bedankt dat jullie me via onze reis op het juiste pad hebben gezet. 

Gonneke
Nienke en Lieke zijn kanjers! Ik dacht dat groepstrainingen niets voor mij zou zijn! Maar na heel goed gesprek aan de telefoon met Nienke besloten om mee te doen. Na de 1e training zag mijn man al aan mij dat het mij heel veel goed deed. Ik heb het doorleefd en Lieke, Nienke en de andere deelnemers hebben mij daarbij geholpen. Ze waren er voor mij, hebben geluisterd naar me, snapte mijn gevoelens en emoties en herkende me ook in de verhalen van de anderen. Ik ben er nog niet, maar weet wat ik moet doen. Heb handvatten aangereikt gekregen om weer door! te kunnen. Ik vertrouw weer op mezelf en volg mijn pad op weg naar wat ik wil … !?  Dank Nienke en Lieke

Marianne
Na alle medische onderzoeken, operaties, behandelingen was de ziekte weg. Maar de gevolgen ervan nog niet. Rouwgevoel, lichamelijk minder energie, concentratieproblemen, verwerken van alle emoties die je onzeker en angstig kunnen maken. Nadat ik de uitslag had dat mijn kanker weg was, en alleen nog voor jaarlijkse controles in het ziekenhuis verwacht werd, was dit aan de ene kant heel fijn nieuws, maar aan de andere kant sloeg paniek toe. Ik was 2 jaar in een coconnetje van de medische zorg actief, en dat viel nu weg. Ik had het idee, dat er van mij verwacht werd, en dat ik dat ook van mezelf verwachtte, nu maar weer gewoon door te leven. Maar ik zat eigenlijk nog steeds in de overlevingsstand. Wist niet meer wat ‘gewoon’ leven was. Onbezorgdheid is voor altijd weg. Dus hoe kan ik die angst en bezorgdheid onder controle krijgen, wat is er nodig in mijn leven om me weer fijn te voelen, om weer lol te hebben en meer ongedwongen mijn leven voldoening en invulling te geven. Ineens sloegen al die levensvragen in als een bom. ‘Doen’ wat ik altijd gedaan ging niet meer. Gelukkig kon ik bij ‘door na kanker’ terecht. De training helpt je juist je vragen, onzekerheden en angsten op een rij te zetten, uit te spreken en met elkaar te delen. We hebben ook enorm gelachen en vonden troost, herkenning en vooral érkenning bij elkaar. Dit heeft mij geholpen om te bedenken wat ik wél wil. Ik ben er een stuk rustiger door geworden en heb het gevoel dat ik weer ‘grip’ op mezelf  heb. Daardoor heb ik een aantal sterke keuzes gemaakt en dat al na een aantal workshops. Het is een proces en Nienke en Lieke helpen je hiermee door empathisch te zijn, te confronteren, vragen te stellen en je handvatten aan te reiken om je eigen pad te maken. Zij zijn in staat om je heel veilig te voelen in de groep. Ik ben blij dat ik ze ontmoet heb.

Judith
De training is ontzettend behulpzaam geweest. Ik heb veel mogen leren en handvatten ontvangen.

Het heeft me mentaal sterker gemaakt en de dagen makkelijker. Nienke en Lieke zijn lieve dames met veel kennis en begrip. Ben dankbaar dat ik deze training heb mogen volgen. De dagen zijn makkelijker, ben meer gerust en heb vertrouwen. Ik weet nu dat ik belangrijk ben en dat ik lief voor mezelf mag zijn. Hoe ik mijn ruimte en tijd kan nemen wanneer ik dat nodig heb. Ook geef ik makkelijker aan welke klachten ik nog heb aan mensen om me heen, dit zodat ze me beter kunnen begrijpen. Ik begrijp mijn partner nu ook beter. Al om al heeft het me veel gebracht, meer dan ik had kunnen verwachten. Nu nog de tijd geven om mijn systeem hier in aan te passen en niet te vaak terug te vallen in oude gewoontes. 

Joyce
Het heeft mij inzichten gegeven wat met momenten echt wel “binnen” kwam bij me, maar waar ik meteen mee aan de lag ben gegaan om weer een stap dichterbij mijn “nieuwe ik” te komen.

Door na kanker heeft mij een doel gegeven om weer met andere dingen bezig te zijn na het ziek zijn. Het heeft mij inzichten gegeven waar ik mee aan de slag ben gegaan. Ik kon weer wat meer vooruit kijken. 

Gerry
De inhoud zeer goed, je leert jezelf kennen en gaat inzien dat het anders kan. Je krijgt een stukje vertrouwen.  

Het was soms verassend, apart en bijzonder, het werkte zeker. Het werkt ook nog lang door in gedachten, waardoor ik steeds meer inzichten kreeg waar ik iets mee kan.

Suus
Ik vind het een fijne manier. Kleine groep en je leert ook van elkaar. De opdrachten zijn duidelijk. Voor mij vloog de tijd voorbij. Door na kanker heeft mij een doel gegeven om weer met andere dingen bezig te zijn na het ziek zijn. Het heeft mij inzichten gegeven waar ik mee aan de slag ben gegaan. Ik kon weer wat meer vooruit kijken.

Paula
Na de operatie en bestralingen was ik bang om in een gat te vallen. Door de training ben ik zacht opgevangen om weer positief ‘door’ te kunnen, bedankt!

Jolanda
Door de bijeenkomsten en het huiswerk moest ik bewust met mezelf bezig zijn. Ik kon niet blijven doordenderen en doen alsof er niets was gebeurd, zoals ik van mezelf gewend ben. Het heeft me inzichten gegeven waarmee ik verder kan en waardoor ik beter in mijn vel zit.

Email

Voor meer informatie mail ons, wij nemen contact met je op.

Contact

Bernadettestraat 8 5248 AP Rosmalen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief.