Meteen naar de inhoud

Wat anderen over ons zeggen

Wij zijn blij dat we anderen kunnen helpen

Ervaringen van deelnemers 

Jenneke:
De dagen zijn makkelijker, ben meer gerust en heb vertrouwen. Ik weet nu dat ik belangrijk ben en dat ik lief voor mezelf mag zijn. Hoe ik mijn ruimte en tijd kan nemen wanneer ik dat nodig heb. Ook geef ik makkelijker aan welke klachten ik nog heb aan mensen om me heen, dit zodat ze me beter kunnen begrijpen. Ik begrijp mijn partner nu ook beter. Al om al heeft het me veel gebracht, meer dan ik had kunnen verwachten. 

Ingrid:
Ik heb het gevoel dat ik weer ‘grip’ op mezelf heb. Daardoor heb ik een aantal sterke keuzes gemaakt en dat al na een aantal bijeenkomsten. Het is een proces en Nienke en Lieke helpen je hiermee door empathisch te zijn, te confronteren, vragen te stellen en je handvatten aan te reiken om je eigen pad te maken. Zij zijn in staat om je heel veilig te voelen in de groep.

Lilianne:
De door! na kanker training heeft me erg goed gedaan. Ik merkte dat ik 2 jaar na het begin van mijn behandeling tegen borstkanker nog af en toe paniekerig was zonder echte aanleiding. Al tijdens het eerste contact met Lieke en Nienke  merkte ik dat er een klik was. En tijdens de training is dat steeds meer versterkt. De opbouw van de training is heel duidelijk, waardoor ik mijn emoties goed leerde interpreteren en ze beter kon verwerken. De liefdevolle benadering door Lieke en Nienke zal ik steeds blijven koesteren. Bedankt dat jullie me via onze reis op het juiste pad hebben gezet.

Gonneke:
Nienke en Lieke zijn kanjers!

Ik dacht dat groepstrainingen niets voor mij zou zijn! Maar na heel goed gesprek aan de telefoon met Nienke besloten om mee te doen. Na de 1e training zag mijn man al aan mij dat het mij heel veel goed deed. Ik heb het doorleefd en Lieke, Nienke en de andere deelnemers hebben mij daarbij geholpen. Ze waren er voor mij, hebben geluisterd naar me, snapte mijn gevoelens en emoties en herkende me ook in de verhalen van de anderen. Ik ben er nog niet, maar weet wat ik moet doen. Heb handvatten aangereikt gekregen om weer door! te kunnen. Ik vertrouw weer op mezelf en volg mijn pad op weg naar wat ik wil … !?

Thalja:
Na alle medische onderzoeken, operaties, behandelingen was de ziekte weg. Maar de gevolgen ervan nog niet. Rouwgevoel, lichamelijk minder energie, concentratieproblemen, verwerken van alle emoties die je onzeker en angstig kunnen maken. Nadat ik de uitslag had dat mijn kanker weg was, en alleen nog voor jaarlijkse controles in het ziekenhuis verwacht werd, was dit aan de ene kant heel fijn nieuws, maar aan de andere kant sloeg paniek toe. Ik was 2 jaar in een coconnetje van de medische zorg actief, en dat viel nu weg. Ik had het idee, dat er van mij verwacht werd, en dat ik dat ook van mezelf verwachtte, nu maar weer gewoon door te leven. Maar ik zat eigenlijk nog steeds in de overlevingsstand. Wist niet meer wat ‘gewoon’ leven was. Onbezorgdheid is voor altijd weg. Dus hoe kan ik die angst en bezorgdheid onder controle krijgen, wat is er nodig in mijn leven om me weer fijn te voelen, om weer lol te hebben en meer ongedwongen mijn leven voldoening en invulling te geven. Ineens sloegen al die levensvragen in als een bom. ‘Doen’ wat ik altijd gedaan ging niet meer. Gelukkig kon ik bij ‘door na kanker’ terecht. De training helpt je juist je vragen, onzekerheden en angsten op een rij te zetten, uit te spreken en met elkaar te delen. We hebben ook enorm gelachen en vonden troost, herkenning en vooral érkenning bij elkaar. Dit heeft mij geholpen om te bedenken wat ik wél wil. Ik ben er een stuk rustiger door geworden en heb het gevoel dat ik weer ‘grip’ op mezelf  heb. Daardoor heb ik een aantal sterke keuzes gemaakt en dat al na een aantal workshops. Het is een proces en Nienke en Lieke helpen je hiermee door empathisch te zijn, te confronteren, vragen te stellen en je handvatten aan te reiken om je eigen pad te maken. Zij zijn in staat om je heel veilig te voelen in de groep. Ik ben blij dat ik ze ontmoet heb.

Judith:
De training is ontzettend behulpzaam geweest. Ik heb veel mogen leren en handvatten ontvangen.

Het heeft me mentaal sterker gemaakt en de dagen makkelijker. Nienke en Lieke zijn lieve dames met veel kennis en begrip. Ben dankbaar dat ik deze training heb mogen volgen.

Joyce:
Het heeft mij inzichten gegeven wat met momenten echt wel “binnen” kwam bij me, maar waar ik meteen mee aan de lag ben gegaan om weer een stap dichterbij mijn “nieuwe ik” te komen.
Door na kanker heeft mij een doel gegeven om weer met andere dingen bezig te zijn na het ziek zijn. Het heeft mij inzichten gegeven waar ik mee aan de slag ben gegaan. Ik kon weer wat meer vooruit kijken. 

Gerry:
De inhoud zeer goed, je leert jezelf kennen en gaat inzien dat het anders kan. Je krijgt een stukje vertrouwen.  

Het was soms verassend, apart en bijzonder, het werkte zeker. Het werkt ook nog lang door in gedachten, waardoor ik steeds meer inzichten kreeg waar ik iets mee kan.

Suus:
Ik vind het een fijne manier. Kleine groep en je leert ook van elkaar. De opdrachten zijn duidelijk. Voor mij vloog de tijd voorbij. Door na kanker heeft mij een doel gegeven om weer met andere dingen bezig te zijn na het ziek zijn. Het heeft mij inzichten gegeven waar ik mee aan de slag ben gegaan. Ik kon weer wat meer vooruit kijken.

Paula:
Na de operatie en bestralingen was ik bang om in een gat te vallen. Door de training ben ik zacht opgevangen om weer positief ‘door’ te kunnen, bedankt!

Jolanda:
Door de bijeenkomsten en het huiswerk moest ik bewust met mezelf bezig zijn. Ik kon niet blijven doordenderen en doen alsof er niets was gebeurd, zoals ik van mezelf gewend ben. Het heeft me inzichten gegeven waarmee ik verder kan en waardoor ik beter in mijn vel zit.

Huberike:
Zit je vast en wil je “door”? door!nakanker heeft mij ontzettend geholpen om een volgende stap in de toekomst te zetten. 

Karlijn:
Als je deelneemt aan de lotgenotengroep verruim je niet alleen jouw eigen inzicht maar ook die van anderen. Je put kracht en creativiteit door in gesprek te gaan met elkaar. Ook reik je elkaar handvatten aan om de situatie beter te kunnen aanvaarden en er gelukkiger van te worden.

Nienke en Lieke, jullie rijgen de kralen aaneen tot een ketting. Jullie zijn kanjers.

Eva:
Nienke en Lieke zijn in het traject door na kanker goud waard. Ze zijn oprecht, bieden ruimte, rust en besef. Ze laten je liefdevol onder ogen zien wat je allemaal hebt meegemaakt en dat je er mag zijn, in alle facetten. En juist met lotgenoten krijg je de juiste spiegels voor je neus en kun je van en met elkaar leren. Door na kanker is precies de juiste term voor hun coachingstraject. Niks anders dan enorme waardering voor deze twee uitmuntende coaches.

Cissy:
Lieve mensen, Ik vond het heel erg fijn om na mijn periode met het ziekenhuis, mensen te ontmoeten die ook dezelfde impact hebben gehad. En dat was bij door! na kanker. We willen door maar…. het blijft pittig om dit alleen te doen, lieve mensen om je heen begrijpen niet waar jij krijgt en daardoor heel veel ook mee bezig bent. 

Op de vraag: wat heeft het begeleidingstraject jou opgeleverd? Ik heb een heel fijn contact gehad met de groep, incl met Lieke en Nienke. Voelde me begrepen, en dat levert me meer ruimte in mezelf op. Geleerd hoe ik positiever kan denken. Dat helpt om piekergedachten bewuster onder de loep te nemen, waardoor een betere ‘omgeving’ ontstaat om te kiezen wat goed is voor me. Meer bewustwording van bepaald gedrag waarmee ik niet zo goed vooruit kom.

Bewustwording hoe ik met mezelf en mijn ziekte omga. stukje confrontatie waardoor ik uiteindelijk beter in mijn vel zit, betere keuzes kan maken. begrip, veiligheid, samenhorigheid….een lach en een traan, alles op zijn tijd. bijzonder genoten van de creatieve opdrachten!

Zicht op je eigen situatie nu en inzichten voor de toekomst. Daarvoor handvatten gekregen. Vooral de bewustwording van wat je meegemaakt hebt en ook hoe je daar mee omgegaan bent en hoe het daarin dingen mag/kunt veranderen, is het waardevolst geweest, denk ik nu.

Sabrina:
Ik heb m’n reis weer onder ogen gezien d.m.v. het delen van ervaringen van anderen. Hierdoor is er ruimte vrij gekomen om de volgende stap te kunnen zetten om de draad verder op te kunnen pakken.

Karin:
Wat door! me heeft opgeleverd. Door door! na kanker heb ik meer inzicht gekregen om om te gaan met angst. Dat je niet de enige bent die met dit soort gevoelens worstelt.

Saskia:
Wat door! me heeft opgeleverd. Dat ik nu voor mezelf kies. Ik dus ik mag zijn. Actie onderneem door zelf hulp te vragen, zoeken en accepteren.

Eva:
Wat door! me heeft opgeleverd. Ik kan weer doorleven, ik heb het kunnen verwerken doordat ik er op een praktische manier mee bezig bent geweest. Lotgenoten waren hierin ook heel waardevol. Lieke en Nienke zijn zelf ook lotgenoten, ze helpen je vanuit hun hart en ervaring. Dat merk je aan alles, waardoor alle informatie en oefeningen precies aansluiten op wat je hebt meegemaakt en je ook echt verder helpen.

Huberike:
Wat door! me heeft opgeleverd. Vooral gevoel dat je er niet alleen voor staat; herkenning en erkenning. Gegeven dat het niet uitmaakt hoe groot de stap is die je maakt. Soms zelfs beter om de stappen kleiner te maken. Figuurlijk een duwtje in de rug. 

Jenneke
De dagen zijn makkelijker, ben meer gerust en heb vertrouwen. Ik weet nu dat ik belangrijk ben en dat ik lief voor mezelf mag zijn. Hoe ik mijn ruimte en tijd kan nemen wanneer ik dat nodig heb. Ook geef ik makkelijker aan welke klachten ik nog heb aan mensen om me heen, dit zodat ze me beter kunnen begrijpen. Ik begrijp mijn partner nu ook beter. Al om al heeft het me veel gebracht, meer dan ik had kunnen verwachten. 

Thalja
Ik heb het gevoel dat ik weer ‘grip’ op mezelf heb. Daardoor heb ik een aantal sterke keuzes gemaakt en dat al na een aantal bijeenkomsten. Het is een proces en Nienke en Lieke helpen je hiermee door empathisch te zijn, te confronteren, vragen te stellen en je handvatten aan te reiken om je eigen pad te maken. Zij zijn in staat om je heel veilig te voelen in de groep. Ik ben blij dat ik ze ontmoet heb.

Lilianne
De door! na kanker training heeft me erg goed gedaan. Ik merkte dat ik 2 jaar na het begin van mijn behandeling tegen borstkanker nog af en toe paniekerig was zonder echte aanleiding. Al tijdens het eerste contact met Lieke en Nienke  merkte ik dat er een klik was. En tijdens de training is dat steeds meer versterkt. De opbouw van de training is heel duidelijk, waardoor ik mijn emoties goed leerde interpreteren en ze beter kon verwerken. De liefdevolle benadering door Lieke en Nienke zal ik steeds blijven koesteren. Bedankt dat jullie me via onze reis op het juiste pad hebben gezet. 

Gonneke
Nienke en Lieke zijn kanjers! Ik dacht dat groepstrainingen niets voor mij zou zijn! Maar na heel goed gesprek aan de telefoon met Nienke besloten om mee te doen. Na de 1e training zag mijn man al aan mij dat het mij heel veel goed deed. Ik heb het doorleefd en Lieke, Nienke en de andere deelnemers hebben mij daarbij geholpen. Ze waren er voor mij, hebben geluisterd naar me, snapte mijn gevoelens en emoties en herkende me ook in de verhalen van de anderen. Ik ben er nog niet, maar weet wat ik moet doen. Heb handvatten aangereikt gekregen om weer door! te kunnen. Ik vertrouw weer op mezelf en volg mijn pad op weg naar wat ik wil … !?  Dank Nienke en Lieke

Marianne
Na alle medische onderzoeken, operaties, behandelingen was de ziekte weg. Maar de gevolgen ervan nog niet. Rouwgevoel, lichamelijk minder energie, concentratieproblemen, verwerken van alle emoties die je onzeker en angstig kunnen maken. Nadat ik de uitslag had dat mijn kanker weg was, en alleen nog voor jaarlijkse controles in het ziekenhuis verwacht werd, was dit aan de ene kant heel fijn nieuws, maar aan de andere kant sloeg paniek toe. Ik was 2 jaar in een coconnetje van de medische zorg actief, en dat viel nu weg. Ik had het idee, dat er van mij verwacht werd, en dat ik dat ook van mezelf verwachtte, nu maar weer gewoon door te leven. Maar ik zat eigenlijk nog steeds in de overlevingsstand. Wist niet meer wat ‘gewoon’ leven was. Onbezorgdheid is voor altijd weg. Dus hoe kan ik die angst en bezorgdheid onder controle krijgen, wat is er nodig in mijn leven om me weer fijn te voelen, om weer lol te hebben en meer ongedwongen mijn leven voldoening en invulling te geven. Ineens sloegen al die levensvragen in als een bom. ‘Doen’ wat ik altijd gedaan ging niet meer. Gelukkig kon ik bij ‘door na kanker’ terecht. De training helpt je juist je vragen, onzekerheden en angsten op een rij te zetten, uit te spreken en met elkaar te delen. We hebben ook enorm gelachen en vonden troost, herkenning en vooral érkenning bij elkaar. Dit heeft mij geholpen om te bedenken wat ik wél wil. Ik ben er een stuk rustiger door geworden en heb het gevoel dat ik weer ‘grip’ op mezelf  heb. Daardoor heb ik een aantal sterke keuzes gemaakt en dat al na een aantal workshops. Het is een proces en Nienke en Lieke helpen je hiermee door empathisch te zijn, te confronteren, vragen te stellen en je handvatten aan te reiken om je eigen pad te maken. Zij zijn in staat om je heel veilig te voelen in de groep. Ik ben blij dat ik ze ontmoet heb.

Judith
De training is ontzettend behulpzaam geweest. Ik heb veel mogen leren en handvatten ontvangen.

Het heeft me mentaal sterker gemaakt en de dagen makkelijker. Nienke en Lieke zijn lieve dames met veel kennis en begrip. Ben dankbaar dat ik deze training heb mogen volgen. De dagen zijn makkelijker, ben meer gerust en heb vertrouwen. Ik weet nu dat ik belangrijk ben en dat ik lief voor mezelf mag zijn. Hoe ik mijn ruimte en tijd kan nemen wanneer ik dat nodig heb. Ook geef ik makkelijker aan welke klachten ik nog heb aan mensen om me heen, dit zodat ze me beter kunnen begrijpen. Ik begrijp mijn partner nu ook beter. Al om al heeft het me veel gebracht, meer dan ik had kunnen verwachten. Nu nog de tijd geven om mijn systeem hier in aan te passen en niet te vaak terug te vallen in oude gewoontes. 

Joyce
Het heeft mij inzichten gegeven wat met momenten echt wel “binnen” kwam bij me, maar waar ik meteen mee aan de lag ben gegaan om weer een stap dichterbij mijn “nieuwe ik” te komen.

Door na kanker heeft mij een doel gegeven om weer met andere dingen bezig te zijn na het ziek zijn. Het heeft mij inzichten gegeven waar ik mee aan de slag ben gegaan. Ik kon weer wat meer vooruit kijken. 

Gerry
De inhoud zeer goed, je leert jezelf kennen en gaat inzien dat het anders kan. Je krijgt een stukje vertrouwen.  

Het was soms verassend, apart en bijzonder, het werkte zeker. Het werkt ook nog lang door in gedachten, waardoor ik steeds meer inzichten kreeg waar ik iets mee kan.

Suus
Ik vind het een fijne manier. Kleine groep en je leert ook van elkaar. De opdrachten zijn duidelijk. Voor mij vloog de tijd voorbij. Door na kanker heeft mij een doel gegeven om weer met andere dingen bezig te zijn na het ziek zijn. Het heeft mij inzichten gegeven waar ik mee aan de slag ben gegaan. Ik kon weer wat meer vooruit kijken.

Paula
Na de operatie en bestralingen was ik bang om in een gat te vallen. Door de training ben ik zacht opgevangen om weer positief ‘door’ te kunnen, bedankt!

Jolanda
Door de bijeenkomsten en het huiswerk moest ik bewust met mezelf bezig zijn. Ik kon niet blijven doordenderen en doen alsof er niets was gebeurd, zoals ik van mezelf gewend ben. Het heeft me inzichten gegeven waarmee ik verder kan en waardoor ik beter in mijn vel zit.

Email

Voor meer informatie mail ons, wij nemen contact met je op.

Contact

Bernadettestraat 8 5248 AP Rosmalen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief.