Nieuws

November 2021

Onbezorgd, zorgeloos, onbekommerd

…kan dat na de diagnose kanker eigenlijk nog wel?

Vaak zeggen mensen in onze training door! na kanker: ‘ik verlang weer zo naar het onbezorgde, maar die tijd komt nooit meer terug’. 

Ik snap volkomen waar deze uitspraak vandaan komt na alles wat iemand die de diagnose kanker heeft gekregen doorheen moet. Is het dus wel mogelijk na kanker weer onbezorgd in het leven te staan? Het antwoord voor mij is: ja! Lees de blog van Nienke.

1 juli 2021

Samenwerking met 'de Eik'

Met inloophuis De Eik zijn we een samenwerking aangegaan. We geven vanaf 22 september een groepstraining bij De Eik.

Woon je in omgeving Eindhoven en ben je herstellende na de behandelingen van kanker dan ben je welkom mee te doen aan onze training. Geef je op via onderstaande knop en lees meer.

18 mei 2021

Brandstof de podcast

Brandstof de Podcast

Vandaag is de nieuwe podcast van Brandstof De Podcast uitgekomen waar ik gast mocht zijn bij Romy van Poppel en Annemijn van der Vorm. De podcast gaat over hoe je door gaat tijdens tegenslagen. Ik mocht mijn verhaal vertellen hoe ik met mijn diagnose kanker om ben gegaan, wat mij heeft geholpen en waar ik nu sta. Het beseft me weer hoe dankbaar ik ben voor alles. Ik ben 7 jaar geleden een pad van bewustwording ingeslagen en ik leer elke dag bij.
 
Het opnemen van de podcast was een super toffe ervaring, met twee leuke wijze vrouwen. Nieuwsgierig? Luister de podcast via deze link. En luister ook de andere podcasts die ze hebben gemaakt! Ze zijn allemaal erg inspirerend.
 
 
27 maart 2021

Tweede chemo 7 jaar geleden

Vandaag precies 7 jaar geleden: stukje uit mijn dagboek

Net nog wat boodschappen gedaan en gestofzuigd. Heerlijk: Een volle koelkast voor de komende dagen en een opgeruimd huis. Ik heb al veel lieve berichtjes gehad om me sterkte te wensen. Om half 1 haalt mama mij op om naar het ziekenhuis te gaan. Ik weet nu wat met te wachten staat, dus ben een stuk minder zenuwachtig. Ik kies een kamer voor ons alleen en we worden weer goed in de watten gelegd met lieve zorg en aandacht, koffie, thee. Wat een fantastische vrouwen werken er op het MOC zeg. 

7 jaar geleden blog
maart 2021 internationale geluksdag

Wat is geluk voor mij...

Vandaag is het is de Internationale Dag van het Geluk. Geluk betekent uiteraard voor iedereen wat anders.
En ik heb eens na zitten denken, wat betekent geluk voor mij? Nou, kan zeker stellen dat een gezond lijf enorm bijdraagt aan mijn geluk. Maar was ik dan heel ongelukkig toen ik kanker had? Nee, dat was ik zeker niet. Er nam wel ineens een ander groot iets plaats in mijn leven, namelijk angst en stress voor dat wat boven mijn hoofd hing. Angst om dood te gaan, verdriet om verlies van mijn borst en mijn haar.
Blog
blog nienke januari 2021

Grijze donshaartjes

In mijn vorige blog vertelde ik over de eerste weken na mijn laatste chemo. Over onze heerlijke vakantie in Zuid-Frankrijk met mooie momenten en ook alle te nemen hobbels. In deze blog vertel ik hoe ik de start van mijn re-integratie heb ervaren.

Grijze donshaartjes: begin van mijn herstel

Ongeveer zes weken na mijn laatste chemo begon mijn haar heel langzaam weer te groeien. Gek genoeg vielen mijn wimpers, die ik tot nu toe nog gewoon had, alsnog uit. Zachte donzen babyhaartjes, maar dan grijs, waren voor mij het teken dat mijn lijf aan het herstellen was. De vakantie had me goed gedaan. Ik had zin om mijn werk op te gaan bouwen.

blog nienke herstel na kanker
december 2020

Behandelingen in Coronatijd

Blog van ANNE MARIE

In december 2019 begon mijn ongeplande ‘reis’ naar een schoon lichaam. Na een echo en biopt werd mij verteld dat er kwaadaardig weefsel in mijn borst en in een klier onder de oksel zat. De schok was groot, ik belde huilend mijn man en toen ik wat bedaard was zei de radioloog: ‘loopt u zo maar naar oncologie, daar heeft u een eerste gesprek met een verpleegkundige’. Oncologie?!?!

blog behandeling corona

Genezen maar nog niet hersteld...

Blog van Nienke november 2020

 

Herstel na de chemo

Ik leefde er zo naar toe: de allerlaatste chemo! Aftellen was het. Mezelf nog één keer beroerd voelen en dan opknappen. Niet alleen ervoor zorgen dat ik voor een volgende chemo op tijd zou zijn hersteld, maar herstellen voor altijd!

blog genezen maar nog niet hersteld
Oktober 2020

Loop je mee in stilte op 11 oktober?

Stilte-wandeling 11 oktober in de ochtend 10.00-11.30 uur. Het thema van oktober is: kanker heb je niet alleen. Een moment om een stilte-wandeling te organiseren vinden Lieke en Nienke van door! na kanker.

stiltewandeling 11 oktober
September 2020

Van overleven naar door! leven

Wij zij trots op het artikel van ons dat staat in het ForYou-magazine, een special over kanker. Je leest onder andere over onze ervaringen en hoe we die nu positief inzetten voor lotgenoten.

groepstraining den bosch
December 2019

School voor wereldverbeteraars

School voor wereldverbeteraars. Nienke Loeffen.

Doornakanker_School voor wereld verbeteraars
November 2019

Deelname Gezonde Route in Rosmalen

Zondag 3 november was de gezonde route Rosmalen. Een initiatief om wijkgericht en vanuit gebundelde krachten, een bijdrage te leveren aan preventie en positieve gezondheid. We hebben een fijne dag gehad!

September 2019

Samenwerking met LiVage Haarwerken

Met LiVage, een organisatie die we een warm hart toedragen, zijn we een samenwerking aangegaan. LiVage richt zich onder andere op vrouwen met tijdelijke haaruitval als gevolg van chemo-behandelingen. LiVage is verspreid door heel Nederland. Op locatie of bij de klant thuis wordt in alle rust uit een grote collectie speciaal voor de klant bestelde kwalitatief hoogwaardige haarwerken, een geschikt haarwerk aangemeten. Zie voor meer info over wat LiVage voor je kan betekenen hier

A_LIvage_haarwerken
Augustus 2019 Samenloop voor hoop

Door na kanker is succesvol gefinancierd vanuit de Samenloop voor Hoop Rosmalen!

We zijn heel dankbaar dat we een tegemoetkoming hebben gekregen voor onze themabijeenkomsten. We vinden het zo ontzettend belangrijk dat iedereen hiervoor in aanmerking komt. We hebben het bedrag al zo laag mogelijk gehouden. Toch kan het zo zijn dat je het zelf niet kunt betalen, of dat je geen werkgever hebt die dit vergoed. In dat geval hebben we nu dus vanuit KWF een financiering gekregen.

Augustus 2019

Persoonlijke verhaal Nienke

Nienke deelde tijdens de openingsceremonie van Samenloop voor Hoop haar persoonlijke verhaal. Klik onder om haar verhaal te zien.

Doornakanker_Persoonlijk verhaal Nienke Loeffen
Augustus 2019

Lieke zet de eregasten in het zonnetje

Lieke heeft samen met een team vrijwilligers twee mooie dagen georganiseerd voor eregasten van de samenloop en hen twee dagen verwend met leuke workshops zoals wijnproeverij, massage, schilderen, lekker eten en uiteraard een luisterend oor.

SamenloopVoorHoop
Februari 2019

Bijeenkomst in Rossum, Doornakanker.

Lees het artikel van Nienke over haar eerste bijeenkomst door! na kanker

A_NienkeLoeffen- hetKontakt

Email

Voor meer informatie mail ons, wij nemen contact met je op.

Contact

Bernadettestraat 8 5248 AP Rosmalen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief.