Meteen naar de inhoud

Van overleven naar door!leven

Inspiratie

maart 2023

Blog: afscheidsbrief

Kort geleden werd ik geraakt door een anonieme afscheidsbrief op internet met het verzoek om deze boodschap te delen met de wereld.

Ik wil het leven delen
‘Ik zal binnenkort voorgoed verdwenen zijn. Dat is oké, zolang iemand dit maar leest…’

afscheid
januari 2023

Blog: hoe omgaan met angst

Coachgesprek met Margarita: hoe omgaan met angst voor mijn volgende controle?

Vandaag had ik een 1-op-1 coachgesprek met een mooie en lieve vrouw die eerder bij ons de groepsbegeleiding heeft gevolgd. Binnenkort heeft ze haar controle in het ziekenhuis en krijgt ze onder andere een scan.

Dit onderzoek is door drukte in het ziekenhuis een maand later gepland dan dat ze anders haar controle heeft. Ik merk dat ze dit angstig en bedreigend vindt. Maar, ze  is nu al zoveel verder in haar herstelproces. Ze wil niet weer een stap terug doen als straks mocht blijken dat het niet goed zou zijn.

 

blog: omgaan met angst
januari 2023

Carnaval 2023

Wij goan door! Jij ook? 

Het leven vieren, daar houden we van. Voor alle Bossche carnavalsliefhebbers hebben we iets leuks. Een carnavalsembleem van door! om jouw jasje nog mooier te maken.

Hoe gaaf is het om plezier te maken èn tegelijkertijd een goed doel te steunen. Met het kopen van dit unieke embleem steun jij namelijk Stichting door! na kanker en help je iemand verder met het herstel na kanker.  Ze kosten € 11,11 maar als je ons een warm hart toedraagt, mag je altijd meer doneren.

De voorraad is beperkt dus ben er snel bij! Mail ons via onderstaande knop.

carnaval 2023
DECEMBER 2022

Podcast: dagboek van Nienke

Toen ik de diagnose borstkanker kreeg, stond mijn wereld op de kop. Ik schreef daarom regelmatig in mijn dagboek. Dit hielp me mijn emoties te uiten en alles op een rijtje te zetten. Maar ik wilde er ooit iets positiefs mee doen.
Dat moment is nu gekomen in de vorm van mijn podcast. Als je zelf ziek bent of bent geweest, zul je waarschijnlijk veel herkennen. Mijn eerste podcast verschijnt woensdag 21 december. Super spannend en leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten! Er zijn er inmiddels al meer verschenen. Luister naar mijn podcasts

Podcast dagboek van nienke
DECEMBER 2022

Blog: Hoe gaat het nu met...

Regelmatig heb ik nog contact met mensen die we in onze groep hebben gehad, of wie ik 1-op-1 heb gecoacht. Vandaag had ik een fantastische vrouw aan de telefoon die in april 2020 bij ons een traject volgde. Later hebben we nog persoonlijke coachgesprekken gevoerd.

Ik ga de uitdaging aan en ik herstel
Ze had op zeer jonge leeftijd baarmoederhalskanker gekregen. We leerden elkaar al eerder kennen bij het Vicki Brown Huis.

blog hoe gaat het nu met
NOVEMBER 2022

Blog: Luister naar het fluisteren van je lijf

Hardlopen
Net een rondje hard gelopen. Dat gaat de ene keer beter dan de andere. Vandaag was het zwaar. Opgeven is geen optie ging het door me heen. Elke stap is er eentje. Dit staat als metafoor voor doorgaan met door! Mensen helpen na kanker komt zo van binnenuit. Mijn wens is om nog heel veel mensen verder te helpen. Ik durf te zeggen dat ik een goede coach ben.

Mijn hardlooprondje bracht me stapje voor stapje verder op mijn route, in vertrouwen. Vier keer moest ik mijn schoen strikken, dus ik mocht nog paar kleine pauzes nemen (of ik kan gewoon echt niet strikken).

luister naar het fluisteren van je lijf
AUGUSTUS 2022

Vlog: wat deed deze mantra met mij?

Ik luister regelmatig naar ontspannende mantra’s om lekker te mediteren.

Maar wat schetst mijn verbazing, hoor ik dat nu goed? Zingen ze ‘kale moeder’? Het brengt mij terug naar 8 jaar geleden toen ik vol in de chemo zat en kaal werd…

APRIL 2022

Blog: weer terug naar het arbeidsproces. Hoe kan een werkgever helpen

Ben jij een werkgever en heb je een langdurige zieke medewerker met kanker?
Neem dan even de tijd dit te lezen. Wij hebben tips!

Het is een hele worsteling is om na alle heftige behandelingen weer echt deel te gaan nemen aan de maatschappij. Ook terugkeer naar werk is daar vaak een belangrijk onderdeel van. Met kanker en alle behandelingen die iemand moet ondergaan, is een jaar verder helemaal niets. Met een hijgende Wet Verbetering Poortwachter in je nek, valt het voor zowel medewerker als werkgever niet mee om de tijd te nemen om terug te komen in het arbeidsproces.

blog voor werkgever
MAART 2022

Vacature

Vacature Kom jij ons helpen met subsidieaanvragen en fondsenwerving?

Heb je ervaring met het aanvragen van subsidies en fondsenwerving? Vind je het leuk mee te bouwen aan onze stichting en maatschappelijk betrokken te zijn? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij willen groeien en onze droom waarmaken. Het concept ‘door! na kanker’ beschikbaar maken voor iedereen die te maken heeft (gehad) met kanker. Wij willen ons begeleidingstraject tegen een zo laag mogelijke prijs aan kunnen bieden. Na de behandelingen wil je weer door met je leven, je werk en je gezin. Zonder subsidie en fondsenwerving lukt dat niet.

vacature
JANUARI 2022

Blog: de reis van Thalja

Alle behandelingen gehad
Na alle medische onderzoeken, operaties, behandelingen was de ziekte weg. Maar de gevolgen ervan nog niet. Rouwgevoel, lichamelijk minder energie, concentratieproblemen, verwerken van alle emoties die je onzeker en angstig kunnen maken. Nadat ik de uitslag had dat mijn kanker weg was, en alleen nog voor jaarlijkse controles in het ziekenhuis verwacht werd, was dit aan de ene kant heel fijn nieuws, maar aan de andere kant sloeg paniek toe.

blog Thalja
JANUARI 2022

Wereldkankerdag 4 februari

WIJ  ORGANISEREN IN DIT KADER EEN WEBINAR

Dit jaar is de slogan ‘Kanker raakt iedereen. Jou dus ook’. Een op de drie Nederlanders krijgt kanker, en die diagnose raakt naast de patiënt ook diens sociale omgeving: familie, vrienden, collega’s enzovoort. Dit thema biedt aanknopingspunten voor het delen van verhalen over de impact van kanker op het gezin, de werkvloer en andere levensgebieden. 

Lieke en Nienke organiseren op wereldkankerdag om 11.00 uur een webinar voor jou en je naasten. Wij gaan vooral in op het effect om de mensen die dicht naast je staan. Hoe ga je om met kanker?

November 2021

Samenwerking met OJC

Persbericht
OJC Rosmalen werkt m.i.v. januari 2022 samen met ‘door! na kanker’. Dit initiatief ondersteunt mensen die kanker hebben gehad en de draad van het leven na behandeling weer willen oppakken. ‘Door! na kanker’ geeft psychosociale ondersteuning in de vorm van groepstrainingen waarin samen met lotgenoten wordt gewerkt aan duurzaam herstel en vertrouwen. OJC ROSMALEN stelt hiervoor haar accommodatie beschikbaar, en ondersteunt ‘Door! na kanker’ Daarnaast ondersteunt OJC ‘door! na kanker’ via de Stichting Jan van Roosmalen; deze draagt financieel bij aan dit initiatief en zorgt voor de inzet van deskundige sportbegeleiding.

logo ojc
November 2021

Blog: de reis van Huberike Slaats - review

Mijn reis begon 3 jaar geleden toen ik met een vlekje naar de chirurg ging; dat bleek een melanoom. Daarom volgde er een operatie om het breder weg te halen en daarmee leek het klaar. 2 jaar geleden werd ik “ontslagen” bij de oncoloog, maar helaas stopte het verhaal daar niet. 2 weken later was ik op controle bij de dermatoloog en die zag een zwelling in de lies. Toen begon “deel 2” van mijn reis; er werd een uitzaaiing gevonden. Dus opnieuw een operatie, maar deze keer wel gevolgd door behandelingen in de vorm van immunotherapie.

Door een vriendin werd ik gewezen op de cursus DOOR na kanker bij De EIK; is dat niks voor jou?

blog de reis van huberike plaats
November 2021

8 jaar geleden

Vandaag precies 8 jaar geleden voelde ik een knobbeltje in mijn borst en ging ik een dag later naar de huisarts. Hij voelde ook iets en ik kreeg een verwijsbrief mee voor een mammografie. Als de dag van gister zie ik mezelf in mijn auto zitten op de parkeerplaats van de huisarts. De verwijsbrief lag op mijn schoot, ik had mijn telefoon in mijn hand om het ziekenhuis te bellen voor het maken van een afspraak.

Ik weet nog precies wat ik toen dacht: Dit telefoontje kan nog wel eens heel bepalend zijn voor de rest van mijn leven.

blog 8 jaar geleden
1 juli 2021

Samenwerking met 'de Eik'

Met inloophuis De Eik zijn we een samenwerking aangegaan. We geven vanaf 22 september een groepstraining bij De Eik.

Woon je in omgeving Eindhoven en ben je herstellende na de behandelingen van kanker dan ben je welkom mee te doen aan onze training. Geef je op via onderstaande knop en lees meer.

18 mei 2021

Brandstof de podcast

Brandstof de Podcast

Vandaag is de nieuwe podcast van Brandstof De Podcast uitgekomen waar ik gast mocht zijn bij Romy van Poppel en Annemijn van der Vorm. De podcast gaat over hoe je door gaat tijdens tegenslagen. Ik mocht mijn verhaal vertellen hoe ik met mijn diagnose kanker om ben gegaan, wat mij heeft geholpen en waar ik nu sta. Het beseft me weer hoe dankbaar ik ben voor alles. Ik ben 7 jaar geleden een pad van bewustwording ingeslagen en ik leer elke dag bij.
 
Het opnemen van de podcast was een super toffe ervaring, met twee leuke wijze vrouwen. Nieuwsgierig? Luister de podcast via deze link. En luister ook de andere podcasts die ze hebben gemaakt! Ze zijn allemaal erg inspirerend.
 
 
November 2021

Onbezorgd, zorgeloos, onbekommerd

…kan dat na de diagnose kanker eigenlijk nog wel?

Vaak zeggen mensen in onze training door! na kanker: ‘ik verlang weer zo naar het onbezorgde, maar die tijd komt nooit meer terug’. 

Ik snap volkomen waar deze uitspraak vandaan komt na alles wat iemand die de diagnose kanker heeft gekregen doorheen moet. Is het dus wel mogelijk na kanker weer onbezorgd in het leven te staan? Het antwoord voor mij is: ja! Lees de blog van Nienke.

27 maart 2021

Tweede chemo 7 jaar geleden

Vandaag precies 7 jaar geleden: stukje uit mijn dagboek

Net nog wat boodschappen gedaan en gestofzuigd. Heerlijk: Een volle koelkast voor de komende dagen en een opgeruimd huis. Ik heb al veel lieve berichtjes gehad om me sterkte te wensen. Om half 1 haalt mama mij op om naar het ziekenhuis te gaan. Ik weet nu wat met te wachten staat, dus ben een stuk minder zenuwachtig. Ik kies een kamer voor ons alleen en we worden weer goed in de watten gelegd met lieve zorg en aandacht, koffie, thee. Wat een fantastische vrouwen werken er op het MOC zeg. 

7 jaar geleden blog
maart 2021 internationale geluksdag

Wat is geluk voor mij...

Vandaag is het is de Internationale Dag van het Geluk. Geluk betekent uiteraard voor iedereen wat anders.
En ik heb eens na zitten denken, wat betekent geluk voor mij? Nou, kan zeker stellen dat een gezond lijf enorm bijdraagt aan mijn geluk. Maar was ik dan heel ongelukkig toen ik kanker had? Nee, dat was ik zeker niet. Er nam wel ineens een ander groot iets plaats in mijn leven, namelijk angst en stress voor dat wat boven mijn hoofd hing. Angst om dood te gaan, verdriet om verlies van mijn borst en mijn haar.
Blog
blog nienke januari 2021

Grijze donshaartjes

In mijn vorige blog vertelde ik over de eerste weken na mijn laatste chemo. Over onze heerlijke vakantie in Zuid-Frankrijk met mooie momenten en ook alle te nemen hobbels. In deze blog vertel ik hoe ik de start van mijn re-integratie heb ervaren.

Grijze donshaartjes: begin van mijn herstel

Ongeveer zes weken na mijn laatste chemo begon mijn haar heel langzaam weer te groeien. Gek genoeg vielen mijn wimpers, die ik tot nu toe nog gewoon had, alsnog uit. Zachte donzen babyhaartjes, maar dan grijs, waren voor mij het teken dat mijn lijf aan het herstellen was. De vakantie had me goed gedaan. Ik had zin om mijn werk op te gaan bouwen.

blog nienke herstel na kanker
december 2020

Behandelingen in Coronatijd

Blog van ANNE MARIE

In december 2019 begon mijn ongeplande ‘reis’ naar een schoon lichaam. Na een echo en biopt werd mij verteld dat er kwaadaardig weefsel in mijn borst en in een klier onder de oksel zat. De schok was groot, ik belde huilend mijn man en toen ik wat bedaard was zei de radioloog: ‘loopt u zo maar naar oncologie, daar heeft u een eerste gesprek met een verpleegkundige’. Oncologie?!?!

blog behandeling corona

Genezen maar nog niet hersteld...

Blog van Nienke november 2020

 

Herstel na de chemo

Ik leefde er zo naar toe: de allerlaatste chemo! Aftellen was het. Mezelf nog één keer beroerd voelen en dan opknappen. Niet alleen ervoor zorgen dat ik voor een volgende chemo op tijd zou zijn hersteld, maar herstellen voor altijd!

blog genezen maar nog niet hersteld
Oktober 2020

Loop je mee in stilte op 11 oktober?

Stilte-wandeling 11 oktober in de ochtend 10.00-11.30 uur. Het thema van oktober is: kanker heb je niet alleen. Een moment om een stilte-wandeling te organiseren vinden Lieke en Nienke van door! na kanker.

stiltewandeling 11 oktober
September 2020

Van overleven naar door! leven

Wij zij trots op het artikel van ons dat staat in het ForYou-magazine, een special over kanker. Je leest onder andere over onze ervaringen en hoe we die nu positief inzetten voor lotgenoten.

groepstraining den bosch
December 2019

School voor wereldverbeteraars

School voor wereldverbeteraars. Nienke Loeffen.

Doornakanker_School voor wereld verbeteraars
November 2019

Deelname Gezonde Route in Rosmalen

Zondag 3 november was de gezonde route Rosmalen. Een initiatief om wijkgericht en vanuit gebundelde krachten, een bijdrage te leveren aan preventie en positieve gezondheid. We hebben een fijne dag gehad!

samen aan het werk
September 2019

Samenwerking met LiVage Haarwerken

Met LiVage, een organisatie die we een warm hart toedragen, zijn we een samenwerking aangegaan. LiVage richt zich onder andere op vrouwen met tijdelijke haaruitval als gevolg van chemo-behandelingen. LiVage is verspreid door heel Nederland. Op locatie of bij de klant thuis wordt in alle rust uit een grote collectie speciaal voor de klant bestelde kwalitatief hoogwaardige haarwerken, een geschikt haarwerk aangemeten. Zie voor meer info over wat LiVage voor je kan betekenen hier

A_LIvage_haarwerken
Augustus 2019 Samenloop voor hoop

Door na kanker is succesvol gefinancierd vanuit de Samenloop voor Hoop Rosmalen!

We zijn heel dankbaar dat we een tegemoetkoming hebben gekregen voor onze themabijeenkomsten. We vinden het zo ontzettend belangrijk dat iedereen hiervoor in aanmerking komt. We hebben het bedrag al zo laag mogelijk gehouden. Toch kan het zo zijn dat je het zelf niet kunt betalen, of dat je geen werkgever hebt die dit vergoed. In dat geval hebben we nu dus vanuit KWF een financiering gekregen.

Augustus 2019

Persoonlijke verhaal Nienke

Nienke deelde tijdens de openingsceremonie van Samenloop voor Hoop haar persoonlijke verhaal. Klik onder om haar verhaal te zien.

Doornakanker_Persoonlijk verhaal Nienke Loeffen
Augustus 2019

Lieke zet de eregasten in het zonnetje

Lieke heeft samen met een team vrijwilligers twee mooie dagen georganiseerd voor eregasten van de samenloop en hen twee dagen verwend met leuke workshops zoals wijnproeverij, massage, schilderen, lekker eten en uiteraard een luisterend oor.

SamenloopVoorHoop
Februari 2019

Bijeenkomst in Rossum, Doornakanker.

Lees het artikel van Nienke over haar eerste bijeenkomst door! na kanker

A_NienkeLoeffen- hetKontakt

Email

Voor meer informatie mail ons, wij nemen contact met je op.

Contact

Bernadettestraat 8 5248 AP Rosmalen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief.