Meteen naar de inhoud

Blog de reis van Thalja

blog Thalja

Alle behandelingen gehad
Na alle medische onderzoeken, operaties, behandelingen was de ziekte weg. Maar de gevolgen ervan nog niet. Rouwgevoel, lichamelijk minder energie, concentratieproblemen, verwerken van alle emoties die je onzeker en angstig kunnen maken. Nadat ik de uitslag had dat mijn kanker weg was, en alleen nog voor jaarlijkse controles in het ziekenhuis verwacht werd, was dit aan de ene kant heel fijn nieuws, maar aan de andere kant sloeg paniek toe. Ik was 2 jaar in een coconnetje van de medische zorg actief, en dat viel nu weg. Ik had het idee, dat er van mij verwacht werd, en dat ik dat ook van mezelf verwachtte, nu maar weer gewoon door te leven. Maar ik zat eigenlijk nog steeds in de overlevingsstand. Wist niet meer wat ‘gewoon’ leven was.

Mijn angst onder controle krijgen
Onbezorgdheid is voor altijd weg. Dus hoe kan ik die angst en bezorgdheid onder controle krijgen, wat is er nodig in mijn leven om me weer fijn te voelen, om weer lol te hebben en meer ongedwongen mijn leven voldoening en invulling te geven. Ineens sloegen al die levensvragen in als een bom. Ik was er wel een beetje mee bezig geweest maar het ging toen echt meer om wat ik allemaal nog niet kon, en nog niet zeker wist of ik het nog wilde kunnen. Dus ‘doen’ wat ik altijd gedaan heb, sprak mij niet meer zo aan, maar wat dan wel!

Begeleidingstraject bij door! na kanker
Gelukkig kon ik bij ‘door! na kanker’ terecht. De training helpt je juist je vragen, onzekerheden en angsten op een rij te zetten, uit te spreken en vandaaruit helpt het door het te delen met elkaar. We hebben ook enorm gelachen en vonden troost, herkenning en vooral érkenning bij elkaar. Dit heeft mij geholpen om te bedenken wat ik wél wil. De oefeningen en vraagstellingen helpen je om erachter te komen hóe je dat aan kunt gaan en wilt organiseren. Ik ben er een stuk rustiger door geworden en heb het gevoel dat ik weer ‘grip’ op mezelf  heb. Daardoor heb ik een aantal sterke keuzes gemaakt en dat al na een aantal workshops.

Het is een proces en Nienke en Lieke helpen je hiermee door empathisch te zijn, te confronteren, vragen te stellen en je handvatten aan te reiken om je eigen pad te maken. Zij zijn in staat om je heel veilig te voelen in de groep. Ik ben blij dat ik ze ontmoet heb.