Meteen naar de inhoud

Samenwerking met OJC

logo ojc

OJC ROSMALEN werkt m.i.v. januari 2022 samen met ‘door! na kanker’. Dit initiatief ondersteunt mensen die kanker hebben gehad en de draad van het leven na behandeling weer willen oppakken. ‘Door! na kanker’ geeft psychosociale ondersteuning in de vorm van groepstrainingen waarin samen met lotgenoten wordt gewerkt aan duurzaam herstel en vertrouwen. OJC ROSMALEN stelt hiervoor haar accommodatie beschikbaar, en ondersteunt ‘Door! na kanker’ Daarnaast ondersteunt OJC ‘door! na kanker’ via de Stichting Jan van Roosmalen; deze draagt financieel bij aan dit initiatief en zorgt voor de inzet van deskundige sportbegeleiding.

Hiermee draagt OJC ROSMALEN bij aan de sociaal-maatschappelijke functie die zij als vereniging wil vervullen, en geeft zo invulling aan haar motto ‘méér dan voetbal’. Vanuit de Stichting Jan van Roosmalen wordt financieel bijgedragen aan dit initiatief en wordt gezorgd voor de inzet van deskundige sportbegeleiding.

Op 26 januari 2022 start het 1e begeleidingstraject op locatie OJC: zes themabijeenkomsten in een periode van drie maanden. Er is aandacht voor duurzaam herstel, mindfulness, herkenning en erkenning, bewustwording van eigen patronen, re-integratie in het leven, en kanker en omgeving. Nienke Loeffen en Lieke Heerkens begeleiden de trainingsdagen. Zij hebben niet alleen een professionele achtergrond, maar zijn ook ervaringsdeskundigen.