Meteen naar de inhoud

Blog 8 jaar geleden

blog 8 jaar geleden

Vandaag precies 8 jaar geleden
Voelde ik een knobbeltje in mijn borst en ging ik een dag later naar de huisarts. Hij voelde ook iets en ik kreeg een verwijsbrief mee voor een mammografie. Als de dag van gister zie ik mezelf in mijn auto zitten op de parkeerplaats van de huisarts. De verwijsbrief lag op mijn schoot, ik had mijn telefoon in mijn hand om het ziekenhuis te bellen voor het maken van een afspraak. Ik weet nog precies wat ik toen dacht: Dit telefoontje kan nog wel eens heel bepalend zijn voor de rest van mijn leven.

En niets was minder waar. Mijn wereld kwam in eerste instantie kei hard tot stilstand toen ik de diagnose kanker kreeg. Deze tijd was enorm heftig met alle onzekerheden, angsten en verdriet. En hoe graag ook ik mijn levenslessen op een andere manier had willen leren, hier is toen een zaadje gepland voor mijn volgende levensfase. Ik kan niet anders zeggen dan dat alles wat ik vanaf toen heb meegemaakt me ook heel veel heeft gebracht. Onder andere de prachtige persoonlijke ontwikkeling die ik heb doorlopen en nog steeds doorloop. Dat levert hele mooie andere inzichten op, maar ook verbindingen, zowel privé als op werkgebied.

Voor mij vandaag toch wel even een momentje van bezinning. Om even terug te blikken en te kijken waar ik nu sta. Ik voel me vooral heel erg dankbaar voor alles en iedereen die in mijn leven is.

Inspireren
Ik hoop van harte mijn lieve lotgenoten te kunnen inspireren door regelmatig mijn persoonlijke verhaal te delen en met hetgeen ik ben gaan doen: mensen begeleiden door psychosociale ondersteuning te bieden aan mannen en vrouwen die na de behandelingen van kanker de draad van het leven weer op willen pakken. Zij die door! na kanker willen.

Nieuwe training
In januari starten we een nieuwe training. Voel je vrij met ons contact op te nemen voor meer info. Met onze persoonlijke ervaring maar ook onze professionele kennis kunnen we je echt verder helpen.

Cadeautje!
En omdat ik zo dankbaar ben voor alles wat het leven me geeft, geef ik een cadeautje weg: een door mij ingesproken meditatie. Mocht je de meditatie willen ontvangen, stuur dan even een mailtje naar: info@doornakanker.nu met in het onderwerp: ‘meditatie’. Uiteraard ook heel fijn voor mensen die niets met kanker te maken hebben.

Lieke en ik wensen iedereen een magisch mooie decembermaand. 

Veel liefs, Nienke